Här finns vi

Vi möts fysiskt
måndagar kl 19:00
Gripsholms Värdshus
Kyrkogatan 1
Mariefred,  64730
Sweden
Mingel från 18.3, då man också betalar för sin Rotarymiddag.
Klubbinformation

Mariefred Rotaryklubb är ditt lokala nätverk i en global förening.

På våra måndagsmöten umgås vi över en bit mat och lyssnar till intressanta föredrag. Där föds också idéer om hur vi kan bidra till samhället genom olika projekt, lokala, regionala och globala.
 

Våra projekt

Varje år delar vi ut stipendier till fyra ungdomar i årskurs 9, i samarbete med Mariefreds skola och Gripsholmsskolan. Vi utser Årets Mariefredsprofil och arrangerar Luciafirande i Mariefreds kyrka.

Vi deltar också i Taxinge Julmarknad, där vi säljer lotter och använder överskottet från försäljningen till något lokalt projekt.

Klubben har genomfört  ett antal stödkonserter och på så sätt kunna bidra ekonomiskt till behjärtansvärda projekt, såväl lokala som globala. 

World´s Children´s Prize (WCP) Foundation, med säte i Mariefred, utbildar barn över hela världen i barnets rättigheter, mänskliga rättigheter, allas lika värde, demokrati och hållbar utveckling. Mariefred Rotaryklubb stöttar WCP:s arbete och verkar för att så många klubbar som möjligt ska bli Adult Friends till WCP. Läs mer om WCP här.

I projektet Rädda Östersjön arbetar vi tillsammans med övriga klubbar inom distriktet och klubbar i  länderna runt Östersjön, samt med Briggen Tre Kronor i expedition rädda Östersjön. Vi stöttar också projektet Rena Mälaren. Läs mer om Rotarys projekt Rädda Östersjön här.
 

Snabbfakta

Klubben grundades 15 februari 1985 och har idag närmare 40 medlemmar. 
Vi samarbetar också med  Strängnäs Rotaryklubb. 
Stöd gärna vår verksamhet genom att bli sponsor för olika projekt. . 
 
Swish: 1231098243
Bankgiro: 5951-1683